Borbás Marcsi grillezett steakje
írta: Peitli Csilla
Borbás Marcsi kertészkedési tippjei mellett nem maradhat el a sütés sem. Hogyan készíti a steaket? Hány fokon, milyen fűszereket használva lesz tökéletes az ő verziója? A videóból ez is kiderül!
Hozzávalók:
- 2 szelet bélszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 ág rozmaring
- 1 kk bors
- fél kk só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 250 fokra. Ha két égős a grill, akkor mindkettőt gyújtsuk be.
- A húst vegyük ki a csomagolásából legalább egy órával a sütés előtt, hogy levegőzhessen és szoba hőmérsékletűre melegedjen.
- Kenjük le a húsokat az olívaolajjal a rozmaring ág segítségével.
- Amikor már forró a grill tegyük fel a húsokat, és alattuk kapcsoljuk ki az égőket.
- 2 vagy 2,5 perc után (attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni) tegyük át a húst a grill melegebb részére és süssük tovább. Ha forgatunk rajta egy keveset, akkor szép rácsozatot kaphatunk a húsra.
- Közben gyújtsuk vissza a korábban elzárt égőt, hogy megmaradjon a grill magas hőfoka.
- Amikor letelt az újabb pár perc, fordítsuk meg a húst és tegyük vissza az első helyre.
- Ekkor újra lekenhetjük egy kevés olajjal.
- Süssük újra kétszer az előbbi módszer szerint, majd tegyük át a grill egy magasabb, hidegebb részére, hogy még pár percig süljön. (Ha vékony a szelet, ez a lépés akár el is maradhat.
- Vegyük le a grillről a húst, majd még forrón oszlassuk el a hússzeleteken a vajat és most fűszerezzük borssal, sóval.
- Friss salátával találjuk egy 5 perces pihentetés után.