Hozzávalók:
- 8 db tortilla
- 1 db hagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db piros paprika
- 8 db tojás
- 4 db paradicsom
- 15 ml kukorica olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 g kömény
- 15 g chili por
- 5 g só
- 5 g bors
- 120 g cheddar sajt
- fél marék koriander levél
Elkészítés:
A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
Egy nagyobb serpenyőbe öntsd bele az olajat, majd tedd fel a grillre.
Amikor felmelegszik az olaj, pirítsd meg benne a felaprított hagymát és az 1 cm-es kockákra vágott paprikákat.
Ha megpuhult a zöldség, add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt és a chili port, majd párold további fél percig.
Ekkor jöhet bele a felkockázott és magtalanított paradicsom.
Süsd addig a keveréket, amíg a paradicsom teljesen megpuhul és a szósz is besűrűsödik egy kicsit.
Ekkor ízesítsd a sóval és a borssal.
Ezután óvatosan készíts 8 kisebb mélyedést, amelyekbe üsd bele a tojásokat.
Fedd le az edényt és párold az ételt 5 percig.
Amíg sül a tojásos paradicsomos feltét, a tortillák két oldalát kend le olajjal és egy-egy perc alatt melegítsd fel őket a grillen.
Tálaláskor mindegyik kiterített tortillára tegyél egy tojást és halmozz rá egy kis szószt is. Végül szórd meg reszelt sajttal és a koriander zölddel.
Extra tippek:
Ha az általad használt nagyobb serpenyőnek nincs teteje, akkor a grill tetejét zárd le, amíg sülnek a tojások.
Ha nem szereted az erőset, a chili port hagyd el, a jalapeno paprika helyett pedig piros színű édes paprikát használj.
A cheddar helyett használhatsz más sajtot, de valamilyen karakteres típust válassz, ami jól kiegészíti az erősebb ízeket.