Hot-Dog kifli Kamado Joe kerámia grillen
írta: Billege Andras
Manapság már szerencsére nagyon jó péksüteményeket lehet kapni, de mégis egészen más érzés a sajátunkat megsütni. Amikor egy étel úgy kerül az asztalunkra, hogy minden komponensét mi készítettük el, az felemelő érzés
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 teáskanál só
- 150 ml tej
- 150 ml víz
Elkészítés:
- A Kamado Joe-t indirekt sütésre szerelem fel és a rácsra egy pizzakövet teszek. Elkezdem a sütőt felfűteni. Célom a stabil 200 fok.
- Gyorsan összeállítom a tésztámat. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést készítek. ide öntöm az olajat, a vizet és a tejet. Rámorzsolom az élesztőt és dagasztani kezdem.
- Félidőben, ami nagyjából 5 perc hozzá adom a sót és további 5 percig dagasztom. A végére szép fényes rugalmas tésztát kapok. 35 percig hagyom letakarva kelni meleg helyen.
- Amikor a tészta megkelt 8 részre vágom és egyesével gömbölyítem azokat, majd 10 percet hagyom pihenni.
- Kinyújtom a tésztát 28*18 cm-es ovális formává majd feltekerem és egyenletesen vastag rúddá sodrom. Lepermetezem, vízzel majd 20 percet hagyom pihenni.
- Közvetlenül sütés előtt ismét lepermetezem vízzel és 30-35 perc alatt készre sütöm.