Hogyan dobjuk fel a bolti ketchupot? – 5 egyszerű recept
írta: Bácsalmási Katalin
Unja már az egyszerű ketchupot? Az ízesített bolti variációkat pedig túlságosan „műízűnek” találja? Próbálja ki az alábbi ketchup-variációkat, melyek garantáltan feldobnak minden grill húst, hamburgert, de egy egyszerű sült krumplit is!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy tökéletes világban, ahol mindenre van időnk természetesen legalább tízféle saját, házi készítésű szószt szervíroznánk grill ételeink mellé. Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy erre szinte senkinek sincs ideje. Próbálja ki alábbi receptjeinket, melyek pillanatok alatt elkészíthetőek és garantáltan feldobnak bármilyen grill ételt vagy sült krumplit.
Southern ketchup
- ¾ csésze ketchup
- ¼ csésze pirított vöröshagyma
- 3 teáskanál barna cukor
- őrölt kömény (ízlés szerint)
Csípős-lime-os
- ¾ csésze ketchup
- 1 kis üveg olajban eltett csípős paprika (a legjobb a chipotle, de más típusú paprikával is kiváló lesz)
- 2 teáskanál lime lé
- 1 teáskanál őrölt koriander
Édes-savanyú
- ¾ csésze ketchup
- ¼ csésze barna cukor
- 3 teáskanál almaecet
- 2 teáskanál ananászlé (kihagyható)
Csípős mexikói
- ¾ csésze ketchup
- 1 teáskanál csípős Tabasco szósz
- 4-5 karika jalapeno paprika apróra vágva – bátrabbak nyugodtan megduplázhatják
- 1 teáskanál citromlé
- őrölt kömény (ízlés szerint)
Egyszerű hamburger szósz
- ¾ csésze ketchup
- ½ csésze mustár
- ½ csésze majonéz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma