Hot-Dog grillkolbásszal Broil King gázgrillen
írta: Billege Andras
Ha szóba kerül a grillezés, előbb utóbb szóba kerül a hot dog is. De mi történik akkor, ha virsli helyett egy fantasztikus kolbász kerül bele némi salátával. Már mindjárt egy tartalmasabb ételt kapunk.
Hozzávalók:
- 4 db sütni való kolbász
- 1 db római saláta
- 2 db paradicsom
- 1 db Kápia paprika
- 1 dl South Smoke BBQ szósz
- 0,5 dl olívaolaj
- 5 evőkanál málnaecet
Elkészítés:
A gázgrillt felfűtöm 150 fokra és a kolbászokat, ami jelen esetben egy chedar sajtos zöldfűszeres sütőkolbász volt, a melegen tartó rácsra teszem sülni. Így nem éri akkora hőhatás a kolbászokat, nem fognak kiszáradni, hanem kellemesen szaftosak maradnak. Nagyjából 40-45 perc alatt sülnek készre. Amíg a kolbászok sülnek, a római saláta leveleket csíkokra, a kápia paprikát és a paradicsomot kockákra vágom, majd olíva olajjal és málnaecettel keverem.
Amikor a kolbászok elkészültek, a hot-dog rudakat lepermetezem olajjal és a rácson megpirítom azokat. Alulra kerül a saláta, ráhelyezem a grillkolbászt és bbq szószt nyomok rá.