Hozzávalók:
- 8 db krumpli
- 2 db hagyma
- 45 ml olívaolaj
- 8 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
- A krumplit készítsd elő. Ehhez először alaposan sikáld le a héját, de pucolni nem kell.
- Minden egyes krumplit vágj fel úgy, hogy legyezőalakot kapj. Ehhez szeleteld fel vékony szeletekre, de a legalján ne vágd át a krumplit, így az egész egyben marad.
- A hagymát vágd vékony szeletekre és tegyél minden krumpli közbe egyet.
- Olívaolajjal kend meg a krumplik felszínét, majd sózd és borsozd őket.
- Végül külön-külön csomagold alufóliába a burgonyákat és tedd fel a grillre, legalább 40 percre sülni.
- Köretként tálald.
Extra tippek:
- A krumpli bevágása egy kis ügyességet igényel, hiszen nem szabad teljesen átvágni, különben könnyen szétesik az egész. Segéderőként használj egy kanalat vagy egy kis tálkát, amibe belerakva a krumplit, könnyebb lesz a dolgod. A kanál ugyan kicsit imbolyog, ezért evőpálcikákat is bevethetsz, A krumpli két oldalára téve meggátolja a kést, hogy teljesen végigszaladjon a zöldségen.
- Még finomabb lesz a végeredmény, ha a krumplikat egy kis vajon a becsomagolás előtt átpirítod. Ebben az esetben az olívaolajat el is hagyhatod.