Héjában sült, hasselback krumpli

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db krumpli
  • 2 db hagyma
  • 45 ml olívaolaj
  • 8 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsd elő közepes hőfokra.
  2. A krumplit készítsd elő. Ehhez először alaposan sikáld le a héját, de pucolni nem kell.
  3. Minden egyes krumplit vágj fel úgy, hogy legyezőalakot kapj. Ehhez szeleteld fel vékony szeletekre, de a legalján ne vágd át a krumplit, így az egész egyben marad.
  4. A hagymát vágd vékony szeletekre és tegyél minden krumpli közbe egyet.
  5. Olívaolajjal kend meg a krumplik felszínét, majd sózd és borsozd őket.
  6. Végül külön-külön csomagold alufóliába a burgonyákat és tedd fel a grillre, legalább 40 percre sülni.
  7. Köretként tálald.

Extra tippek:

  • A krumpli bevágása egy kis ügyességet igényel, hiszen nem szabad teljesen átvágni, különben könnyen szétesik az egész. Segéderőként használj egy kanalat vagy egy kis tálkát, amibe belerakva a krumplit, könnyebb lesz a dolgod. A kanál ugyan kicsit imbolyog, ezért evőpálcikákat is bevethetsz, A krumpli két oldalára téve meggátolja a kést, hogy teljesen végigszaladjon a zöldségen.
  • Még finomabb lesz a végeredmény, ha a krumplikat egy kis vajon a becsomagolás előtt átpirítod. Ebben az esetben az olívaolajat el is hagyhatod.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.