Házi nachos a grillről
írta: Peitli Csilla
Egészséges és teljesen gluténmentes finomság, ami helyettesítheti a bolti változatokat. Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert gyorsan elfogy.
Hozzávalók:
- 5 db édesburgonya
- 3 ek olaj
- 2 ek bbq fűszerkeverék
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd egészben csomagoljuk őket papírtörlőbe, és tegyük be a mikróba 4 percre, magas fokozaton. Ez az "előfőzés" lerövidíti majd a grillezést.
- Amikor a burgonyát lehűltek annyira, hogy hozzá tudunk nyúlni, vágjuk őket vékony szeletekre, és forgassuk bele őket az olívaolajba.
- Ekkor jöhet a fűszerezés. A bbq keveréket helyettesíthetjük bármilyen kedvenc fűszerrel, de a sima sós változat is nagyon finom.
- Amikor mindenhova jutott elég fűszer, tegyük át a burgonyaszeleteket egy vaslapra és pár perc alatt süssük őket ropogósra mindkét oldalon.
- Salsa szósszal vagy sajttal kínáljuk.