Házi görög pác bárány bordához

írta: Peitli Csilla

Ez a friss, házi pác szinte bármilyen húshoz felhasználható, de kifejezetten jól megy bárányhoz. Akár szeletben, akár nyárson sütve készül a húsvéti bárány!


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db citrom
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek friss oregánó
  • 1 kk friss kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 1 kk só
  • negyed kk fekete bors

Elkészítés:

  1. A citromok levét facsarjuk ki egy kisebb tálba.
  2. Lassan csurgassuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy szépen összeálljon.
  3. A zöldfűszereket aprítsuk fel, majd adjuk a páchoz.
  4. A fokhagymát zúzzuk össze és mehet ez is a tálba.
  5. Végül jöhet bele a só és a bors.
  6. Alaposan keverjük össze az egészet és adjuk hozzá a babérlevelet is.
  7. Felhasználás előtt hagyjuk legalább 10 percet állni, hogy szépen összeérjenek az ízek.
  8. Ezután bele tehetjük a pácolni kívánt húst. Szeletek és kis kockák esetén 4-5 óra pácolással számoljunk, egész báránycombnál viszont a 8 órát is bátran benne hagyhatjuk a pácban a húst.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.