Házi fűszerezésű sertés bordák a grillről

írta: Peitli Csilla

Az előre gyártott bbq szószok és mártások helyett, készíts el mindent az alapoktól. Gyorsabban meglesz, mint gondolnád és az ízek összehasonlíthatatlanok!


Elkészítési idő: pihentetés + 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés borda
  • 120 g barna cukor
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml rizsecet
  • 1 db hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek gyömbér
  • 1 ek erős paprika szósz
  • 1 ek szezám olaj
  • 3 db újhagyma
  • 2 ek mustárpor
  • 1 kk bors
  • 1 ek pirított szezámmag

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot a bordákhoz. Ehhez a cukrot és 120 ml vizet tegyünk fel forrni. Amikor a szirup visszaredukálódott körülbelül az eredeti mennyiség felére, adjuk hozzá a szójaszószt, az ecetet, a felaprított újhagymát, a zúzott fokhagymát és gyömbért, az erős paprikát, a szezámolajat és a borsot.
  2. A hagymát szeleteljük fel és adjuk ugyancsak a páchoz.
  3. Amikor kihűlt tegyük egy nagy, zárható zacskóba.
  4. Mielőtt beletennénk a zacskóba a bordákat, dörzsöljük be a húst a mustárporral. Ezután mehet a pácba, és zárjuk le a zacskót. Pihentessük minél tovább, akár 6 órán át is.
  5. Amikor eljön a sütés ideje, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. A húst vegyük ki a zacskóból é a visszamaradt pácot forraljuk fel és hagyjuk gyöngyözni legalább 3 percig.
  7. Ezután a húst tegyük fel a forró rácsokra, 5 perc után fordítsunk rajta egyet és süssük újabb 5 percig a másik oldalát is. 
  8. Amikor már szépen pirul a hús, mártsuk meg a visszaredukált pácban és tegyük vissza még 2-2 percre, oldalanként.
  9. Zöldséggel vagy önmagában kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.