Hawaii ihletésű grillezett csirke

írta: Peitli Csilla

Édes és szósz ízhatások keverednek ebben a receptben, amiben különös hangsúlyt kap a gyömbér is.


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 24 db csirkecomb
  • 240 g barna cukor
  • 180 g ketchup
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml sherry
  • 2 cm gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 ml ananász lé

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze a cukrot, a ketchupöt, az ananászlét, a szójaszószt, a sherryt és az apróra vágott gyömbért valamint fokhagymát.
  2. A pácból tegyünk félre 300 ml-t, a többibe pedig tegyük bele combokat. (Készülhet szárnyból is, de akkor növelni kell a hús mennyiségét.)
  3. Pihentessük a húst pár órát, akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük.
  4. Sütés előtt vegyük ki a húst a pácból és itassuk le róla a felesleges nedvességet. (Ezt a páclét nyugodtan dobjuk ki.)
  5. A grillt melegítsük elő közepes hőmérsékletre és kezdjük el sütni a húst.
  6. Fedő alatt körülbelül 6-8 percig süssük a combokat, ekkor fordítsuk meg és jöhet újabb 5 perc.
  7. Időnként kenjük le a húst a félretett pácléből.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.