Hawaii ihletésű grillezett csirke
írta: Peitli Csilla
Édes és szósz ízhatások keverednek ebben a receptben, amiben különös hangsúlyt kap a gyömbér is.
Hozzávalók:
- 24 db csirkecomb
- 240 g barna cukor
- 180 g ketchup
- 120 ml szójaszósz
- 60 ml sherry
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 60 ml ananász lé
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben keverjük össze a cukrot, a ketchupöt, az ananászlét, a szójaszószt, a sherryt és az apróra vágott gyömbért valamint fokhagymát.
- A pácból tegyünk félre 300 ml-t, a többibe pedig tegyük bele combokat. (Készülhet szárnyból is, de akkor növelni kell a hús mennyiségét.)
- Pihentessük a húst pár órát, akár egész éjszakára is hűtőbe tehetjük.
- Sütés előtt vegyük ki a húst a pácból és itassuk le róla a felesleges nedvességet. (Ezt a páclét nyugodtan dobjuk ki.)
- A grillt melegítsük elő közepes hőmérsékletre és kezdjük el sütni a húst.
- Fedő alatt körülbelül 6-8 percig süssük a combokat, ekkor fordítsuk meg és jöhet újabb 5 perc.
- Időnként kenjük le a húst a félretett pácléből.