Hamburger hawaii módra
írta: Peitli Csilla
Arról lehet vitázni, hogy az ananász a pizzára való-e vagy sem, de a hamburgerben kétségtelenül remek feltét ez az édeskés gyümölcs.
Hozzávalók:
- 700 g darált marhahús
- 8 szelet ananász
- 4 szelet sajt
- 4 szelet hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 ek teriyaki szósz
- 1 ek méz
- 2 ek vaj
- negyed kk cayenne bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 levél saláta
- 115 g majonéz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Keverjük össze a majonézt a teriyaki szósszal, a mézzel és a cayenne borssal, majd tegyük félre.
- Az ananász karikákat és a szeletekre vágott kimagozott paprikát tegyük fel a grillre és süssük pár percig oldalanként, hogy megjelenjenek a grilljelek.
- A marhahúst sózzuk, borsozzuk és gyors mozdulatokkal keverjük össze.
- Készítsünk 4 húspogácsát a marhából és süssük őket 4-5 percig az egyik oldalukon, majd fordítsuk meg és kenjük le őket a teriyakis szósszal.
- Tegyünk egy-egy szelet sajtot a húspogácsát tetejére és süssük őket újabb 4 percig.
- A vaslapon olvasszuk fel a vajat, majd ezen süssük aranybarnára a hagymaszeleteket is.
- A hamburgerzsemléket vágjuk félbe és mindkét felüket kenjük le a teriyakis szósszal.
- Erre jöhet a húspogácsa, két ananász szelet, egy paprika, egy hagyma és saláta.
- Kész is a hawaii szendvics. Kínáljuk a maradék szószt mellé!