Hamburger baconnel és brie sajttal
írta: Peitli Csilla
Nem kalóriaszegény, de nagyon ízletes ez a hamburger, amiben a hagyma édessége, a sajt krémessége és a bacon roppanóssága fokozza az élvezetet.
Hozzávalók:
- 1,5 kg darált marhahús
- 2 db lila hagyma
- 64 ml olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 8 szelet bacon
- 350 g brie
- 8 ek majonéz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 8 db buci
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 fokra.
- A hagymákat karikázzuk fel és keverjük őket össze 2 evőkanál olajjal.
- Mehetnek is fel a grillre sülni, 15-20 percre.
- A hagymák mellé tegyük fel a bacont is sülni. Amikor már mindkét oldalon jó ropogós, vegyük le őket és törjük félbe.
- Közben egy kisebb tálkában keverjük össze a majonézt a citromlével, majd lassan öntsük hozzá a maradék olajat. Sózzuk, borsozzuk az öntetet.
- A darált húst osszuk 8 egyenlő részre és formáljunk belőlük húspogácsákat.
- Sózzuk és borsozzuk bátran őket, majd mehetnek is fel a grillre. (Ha nem elég zsíros a hús, lekenhetjük egy kevés olajjal is őket.)
- Süssük 5 percig a húsokat, majd fordítsuk meg a pogácsákat.
- Ekkor halmozzuk a húsra a szeletekre vágott sajtot és zárt tető alatt süssük újabb 4 percig.
- Amikor a sajt is elolvadt, vegyük le a húsokat.
- A bucikat vágjuk félbe és fél perc alatt pirítsuk le a vágott felüket, lehetőleg a bacon vagy a hús kisült szaftjában.
- A bucik sült oldalát kenjük le a majonézes öntettel, halmozzuk rájuk a húst, a hagymát és a bacont.
- Azonnal tálaljuk.