Halloweeni fogások: grillezett virsli múmia
írta: Peitli Csilla
Könnyű és játékos fogás készülhet Halloweenre a grill segítségével. Az előkészítésből akár a legkisebbek is kivehetik a részüket, de egy kizárólag felnőttek számára tartott partin is tuti a siker a virsli múmiákkal.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 12 db virsli
- 3 ek ketchup
- 3 ek mustár
- 45 db bors
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A virsliket vágjuk ketté (vagy használjunk dupla mennyiségű mini virslit).
- A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjuk a virsli magasságával megegyező, de szélességénél kétszer nagyobb téglalapokat belőle.
- A tészta téglalapok szélére kenjünk egy kevés ketchupot és mustárt, majd helyezzük rá a virslit. A tésztának azt a részét, ami kilóg a virsli alól vágjuk be keresztbe a virsliig, majd ezeket hajtsuk rá a húsra, mintha egy múmiát akarnánk becsomagolni.
- A tésztát fedhetik is egymást, de a virsli tetejénél hagyjunk ki egy kis részt a szemeknek.
- Az összes virslit csomagoljuk be így, majd helyezzük őket a grill lapra.
- A tojást keverjük ki és egy ecsettel kenjük le a múmiák tésztáját, majd tegyük be a a grillbe sülni őket.
- Zárt tető alatt 20-25 percig süssük.
- Amikor elkészültek a múmiák, a borsokat nyomjuk bele a virslibe, mintha szemek lennének.