Halas taco a grillről
írta: Peitli Csilla
Sok zöldséggel, frissen sült hallal ez a mexikói kedvenc igazi siker lesz gyerekeknek, felnőtteknek.
Hozzávalók:
- 8 db taco
- 600 g fehér hal
- 3 ek olívaolaj
- 2 kk chili por
- 1 db citrom
- 1 kk pirospaprika
- fél kk kömény
- fél kk cayenne bors
- só
- bors
- 1 db avokádó
- ízlés szerint tejföl
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a citrom kifacsart levével, a chilivel, paprikával, köménnyel és cayenne borssal.
- Adjuk hozzá a halat és pihentessük 15 percig, hogy átvegye az ízeket a hal.
- Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- A halat vegyük ki a pácból és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd tegyük fel sülni.
- Oldalanként 5 perc alatt süssük át a halat, majd hagyjuk kihűlni.
- Egy villával vagy hústépő villával szedjük szét a halakat.
- A tacóba rétegezzünk friss zöldségeket, halat, avokádót és tejfölt. (Esetleg sajtot.)