Halas taco

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g tőkehal
  • 450 g rák
  • 4 g fekete bors
  • 4 g kömény
  • 10 g só
  • 2 g szegfűbors - őrölt
  • 5 g cukor
  • 6 db kukorica tortilla
  • 2 db arbol chili
  • 2 db tojás sárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 ml méz
  • 15 ml szójaszósz
  • 180 ml narancslé
  • 60 ml lime leve
  • 300 ml olívaolaj

Elkészítés:

  1. Készíts pácot a halhoz. Ehhez keverd össze a mézet a szójaszósszal és a narancslével egy kisebb edénybe. Adj hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, majd vágd négybe a chilit és add a keverékhez.
  2. Fűszerezd a pácot 2 g borssal, 4 g köménnyel, 5 g sóval és 2 g őrölt szegfűborssal. Ha mindezt elkeverted, akkor közepes hőfokon főzd össze a pácot. 10 perc után vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ekkor vedd ki a chilit, nehogy túl erős legyen a pác.
  3. Áztass be bambuszpálcákat meleg vízbe.
  4. A kisebb darabokra felvágott halat és a rákot felváltva tűzd fel bambuszpálcákra.
  5. Ezeket helyezd egy mélyebb tepsibe és öntsd rájuk a kihűlt pácot, fedd le a tepsit és hagyd dolgozni a fűszereket 15-30 percig.
  6. Közben melegítsd elő a grillt közepesen melegre és olajozod be a rácsokat.
  7. Helyezd fel a nyársakat a rácsra, kend le még egyszer a páccal és süsd, amíg meg nem puhulnak a hozzávalók.
  8. Amíg a halas nyársak sülnek, forrósíts fel egy öntöttvas serpenyőt a grillen és egyenként süsd át rajtuk a tortillákat. Előmelegített tányérokra helyezd őket, hogy ne hűljenek ki a tálalásig.
  9. Készítsd el a limos aioli szószt. Ehhez a megmaradt fűszereket keverd össze a lime lével, az olívaolajjal és a két gerezd zúzott fokhagymával. Add hozzá a tojássárgákat és a cukrot, majd keverj belőle egy selymes mártást.
  10. A halakat egy villa segítségével húzd le a nyársakról, és már tálalhatod is. A felmelegített tortillára kerüljön a hal, friss zöldségek és a lime aioli.

Extra tippek:

  • A mexikói arbol chili kicsi, de nagyon erős. Alig egy centiméter az átmérője, de igazán tüzes paprika, így nem árt óvatosan bánni vele. Más, erős chilivel is helyettesíthető.
  • Mivel a hal és a rák is gyorsan elkészül, ne hagyd magára az ételt. Két perc elég is neki oldalanként.
  • A tacóhoz készíthetsz salsát vagy guacamolét is, mindkettő remekül megy a halhoz, akár egyszerre is.
  • Ha gluténérzékeny vendégnek szeretnéd felszolgálni ezt a fogást, akkor a tortilla összetevőin kívül érdemes a szójaszószt is megvizsgálni, mert a legtöbb tartalmaz búzalisztet.


Könnyebb dolgod lesz a halak sütésével, ha kipróbálod a kebab szettet, amivel gyorsan és könnyedén grillezheted meg a rákokat, halakat is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.