Hozzávalók:
- 1 kg harcsafilé
- 20 dkg gouda sajt
- 1 ger fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- fél kk csípős pirospaprika
- fél kk kakukkfű
- 1 ek lestyán
- 1 ek metélőhagyma
- 1 ek petrezselyem
- 1 kk édeskömény mozsárban törve
- 1 ek liszt
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 kk bors
- 16 g só
- 1 db tojásfehérje
- 1 csomag disznóbél
Elkészítés:
- A halat ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a sajtot.
- Jól kigyúrjuk, és hagyományos módon kolbászt töltünk belőle!
- Töltés közben 5 centinként csavarunk rajta, hogy pici kis kolbászkákat kapjunk, és kisebb füzéreket készítsünk belőle.
- Előre melegített grillen, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Extra tippek:
- Kiváló nyáresti vacsora. Egy könnyű salátával és egy pohárka fűszeres fehérborral vagy sörrel.
A halkolbász sütéséhez használj öntöttvas sütőrácsot.