Tőkehal nyárs sült paradicsommal

írta: Peitli Csilla

Ha gyorsan szeretnél finomat és egészségeset enni, akkor erre a receptre számíthatsz.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g tőkehal
  • 60 ml citromlé
  • fél kk chili pehely
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 db piros chili
  • 3 db zöld chili
  • 250 g koktél paradicsom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Ha fa nyársakat használunk, áztassuk langyos vízbe, amíg melegszik a grill.
  3. A citromlét keverjük el az apróra vágott petrezselyemmel, a chili pehellyel és 2 kiskanálnyi olajjal.
  4. Ezzel a páccal vonjuk be a falatnyi darabokra vágott halat és hagyjuk pihenni 10 percet.
  5. Közben a maradék olívaolajba fogassuk bele a chiliket és a paradicsomokat, majd tegyük fel a chilit sülni 10 percre. Nem baj, ha megfeketedik a héja, csak ne hagyjuk megégni.
  6. Amikor elkészültek a paprikák, vegyük le őket a grillről. A vágjuk ketté őket és szedjük ki a magjukat (hacsak nem szeretjük az igazán csípőset).
  7. A halakat húzzuk nyársra és süssük őket a grillen 6-8 percig, egyszeri fordítással.
  8. Az utolsó 5 percre tegyük fel a paradicsomot is a hal mellé sülni, hogy egy kissé megpiruljon az is.
  9. A halat a sült zöldségekkel és egy kis citromlével meglocsolva tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.