Tőkehal nyárs sült paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Ha gyorsan szeretnél finomat és egészségeset enni, akkor erre a receptre számíthatsz.
Hozzávalók:
- 800 g tőkehal
- 60 ml citromlé
- fél kk chili pehely
- 5 szál petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 3 db piros chili
- 3 db zöld chili
- 250 g koktél paradicsom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Ha fa nyársakat használunk, áztassuk langyos vízbe, amíg melegszik a grill.
- A citromlét keverjük el az apróra vágott petrezselyemmel, a chili pehellyel és 2 kiskanálnyi olajjal.
- Ezzel a páccal vonjuk be a falatnyi darabokra vágott halat és hagyjuk pihenni 10 percet.
- Közben a maradék olívaolajba fogassuk bele a chiliket és a paradicsomokat, majd tegyük fel a chilit sülni 10 percre. Nem baj, ha megfeketedik a héja, csak ne hagyjuk megégni.
- Amikor elkészültek a paprikák, vegyük le őket a grillről. A vágjuk ketté őket és szedjük ki a magjukat (hacsak nem szeretjük az igazán csípőset).
- A halakat húzzuk nyársra és süssük őket a grillen 6-8 percig, egyszeri fordítással.
- Az utolsó 5 percre tegyük fel a paradicsomot is a hal mellé sülni, hogy egy kissé megpiruljon az is.
- A halat a sült zöldségekkel és egy kis citromlével meglocsolva tálaljuk.