Pácolt grill rák

írta: Peitli Csilla

A garnéla nagyon érzékeny hozzávaló, de ha jól sikerül, akkor igazán ütős lesz a végeredmény. Ezzel a recepttel nem könnyű mellényúlni, de érdemes hozzá tisztított garnélát beszerezni.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 900 g garnéla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 ml olívaolaj
  • 60 ml paradicsomszósz
  • 2 ek borecet
  • 2 ek friss bazsalikom
  • fél kk só
  • negyed kk cayenne bors

Elkészítés:

  1. A garnélákat tisztítsuk meg és vénátlanítsuk, ha nem tisztított változatot sikerült beszerezni.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a paradicsomszószt és a borecetet.
  3. Ízesítsük az apróra vágott friss bazsalikommal, sóval és cayenne borssal. Jól keverjük össze a szószt.
  4. A garnélákat óvatosan forgassuk bele a szószba, majd tegyük be a hűtőbe kicsit pihenni. 30-60 perc elég is, időnként keverjük át.
  5. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  6. A garnélákat húzzuk nyársra, hogy könnyebb legyen egyben kezelni őket.
  7. Enyhén megolajozott rácson süssük a garnélát oldalanként 2-3 percig vagy amíg opálossá nem válik a húsa. Azonnal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.