Nyílt lángon sült lazac
írta: Peitli Csilla
Minimális sütésre lesz csak szükség a halhoz, ezért a húsok elkészítése után ideális könnyű levezőnek vagy akár előételnek.
Hozzávalók:
- 1 kg lazac
- 2 ek szőlőmagolaj
- 120 ml szójaszósz
- 1 db lime leve
- fél kk citromfű
- 2 ek rizsecet
- 1 ek újhagyma
- 1 kk gyömbér
- 1 kk szezámolaj
- 1 ek szezámmag
- opcionális wasabi
Elkészítés:
- Készítsük elő az OFYR sütőt a hal sütésére.
- A lazacot vágjuk fel körülbelül egy centiméteres csíkokra, amelyeket könnyen meg tudunk majd fogni pálcikával is. Ezt akár a sütés előtt pár órával is megtehetjük. Ebben az esetben egy fóliával letakart tányéron, a hűtőben pihentessük a sütésig.
- Az olajjal kenjük le a forró OFYR felületet és 30 másodperc alatt pirítsuk meg a halat. A megfordításhoz használhatunk pálcikát vagy spatulát.
- A többi hozzávalóból készítsünk egy mártogatóst. Jól keverjük össze az egészet és kínáljuk a hal mellé kis tálkákban, hogy mindenki kedvére mártogathassa a halszeleteket.
- Aki az erőset szereti, wasabit is keverhet a szószhoz!