Hozzávalók:
- 16 db rizslap
- 1 fej saláta
- 1 db uborka
- 4 szál újhagyma
- 1 db piros paprika
- 1 db mango
- 16 db garnéla
- 1 csokor koriander levél
- 1 csokor menta levél
- 50 ml hoisin szósz
- 250 ml édes chili
Elkészítés:
- A zöldségek megmosása után vágd fel őket hosszú, vékony csíkokra (julienne módra).
- A rákokat tisztítsd meg, főzd meg és vágd ketté őket.
- Egy nagy és mély tényért tölts meg forró, de nem lobogó vízzel, majd az első lap rizslapot merítsd bele. Pár másodperc után a lap megpuhul, ekkor vedd ki, rázd le róla a felesleges vizet (esetleg használt ruha- vagy papírtörlőt) és terítsd ki.
- A lap közepére helyezz fel két fél garnélát, majd halmozz rá egy keveset mindegyik zöldségből.
- A zöldségek tetejére tegyél egy mokkáskanálnyi hoisin szószt, majd a cilantro és a menta levelekből is csippentsd rá párat.
- A lap alját hajtsd rá a zöldségekre. Erre hajtsd rá a két szélét, és szorosan tekerd fel a tekercset. Majd tedd át egy kínáló tálra.
- Ismételd meg a folyamatot a többi rizslappal is, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
- Tálalásig tedd őket a hűtőbe.
- Tálaláskor vedd ki a tekercseket, mindegyiket vágd félbe enyhén átlósan és édes chilivel kínált őket.
Extra tippek:
- A tekercsek akár hat órával korábban is elkészíthetőek, amennyiben a tálalásig a hűtőben vannak. Az ennél hosszabb várakozási időt már megsínyli a tészta frissessége.
- A receptből a rák akár el is hagyható, így frissítő és teljesen vegetáriánus fogás lesz belőle.