Mézes-vajas grillezett lazac

írta: Peitli Csilla


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 6 ek vaj
  • 3 ek méz
  • 1,5 kk só
  • 1,5 kk bors
  • 2 kk fokhagyma por
  • 2 kk olasz fűszerkeverék
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 kk hagyma por
  • fél kk chili pehely

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze az összes fűszert, kivéve 1 kiskanál sót, 1 kiskanál borsot és persze a vajat, mézet. Ez lesz a fűszeres száraz pác.
  2. Közben keverjük el a vajat és a mézet is egymással. Ehhez akár elektromos mixert is használhatunk.
  3. Amikor már jó habos és könnyű a keverék, adjunk hozzá egy evőkanállal a korábban elkészített fűszerkeverékből. (A többit tároljuk száraz helyen és bármikor felhasználhatjuk 3 hónapon belül halhoz, csirkéhez.)
  4. A lazacot törüljük szárazra és sózzuk, borsozzuk. (Egy kis olajjal lekenhetjük sütés előtt, hogy ne száradjon ki nagyon. Ez főleg vad lazacnál fontos, ami kevésbé zsíros.)
  5. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  6. Süssük a halszeleteket 6-8 percig oldalanként, amíg szépen megopálosodik a hal színe.
  7. Ezután vegyük le a grillről és mindegyik szeletre halmozzunk egy nagyobb mennyiséget a mézes keverékből, majd terítsük el rajta. A még meleg halon szépen megolvad a vaj és bevonja a halat a mártás.
  8. Amikor megolvadta  vaj, fordítsuk meg a halat és ismételjük meg ezen az oldalon is a keverék eloszlatását.
  9. Friss salátával vagy grill zöldségekkel tálaljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.