Mézes-fokhagymás garnéla
írta: Peitli Csilla
Gyorsan elkészíthető, elegáns fogás, ami vendégvárásra is tökéletes.
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 80 ml méz
- 60 ml szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk gyömbérpor
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A mézet, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért keverjük össze egy kisebb tálba.
- A megtisztított garnélát tegyük egy fedeles tálba vagy zárható zacskóba és öntsük rá a pác felét. Jól keverjük össze és tegyük be a hűtőbe pihenni. Akár fél nappal sütés előtt is elkészíthetjük.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A grill lapot olajozzuk be és süssük a garnélákat 45 másodpercig az egyik oldalukon.
- Fordítsuk meg a rákokat és öntsünk rá a maradék pácléből. A teljes sütésig 1-2 percig pirítsuk a garnélákat.
- Rizzsel, párolt zöldséggel kínáljuk.