Kukoricadarás füstölt hal

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 680 g füstölt hal
  • 6 db fokhagyma zöld hajtása
  • fél db kaliforniai paprika
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor koriander levél
  • 1 db chipotle paprika
  • 450 g liszt
  • 225 g kukorica dara
  • 10 g sütőpor
  • 10 g só
  • 10 g bors
  • 150 g krumplipüré
  • 340 ml író

Elkészítés:

  1. A szálaira szedett füstölt halat keverd el az aprított fokhagyma zölddel, a fűszerekkel és a kisebb darabokra vágott chipotle paprikával egy közepes méretű edényben.
  2. Egy másik edénybe tedd a lisztet, a sütőport, a kukoricadarát és egy kis sót és borsot, majd keverd bele egy habverő segítségével az írót és a krumplipürét.
  3. Egy kicsit rugalmas, de nem túl sűrű tésztát kell kapnod, amihez hozzákeverheted a halas, zöldséges tál tartalmát.
  4. Amikor sikerült elvegyítened a hozzávalókat, akkor egy kanál segítségével szaggass kis labdacsokat felforrósított olajba.

Extra tippek:

  • Felesleges a recept kedvéért külön krumplipürét készíteni, az előző napi ebédből megmaradt adag is tökéletes lesz. Ha épp nincs a háznál egy kiskanálnyi sem, akkor krumplipehellyel lehet helyettesíteni, bár az eredményt azért nem lesz ugyanolyan.
  • A füstölt halas labdákat valamilyen szósszal tálald. Nagyon finom hozzá a guacamole, de ha szereted a csípős, füstös, karakteres ízeket, akkor chipotle majonézt is csinálhatsz hozzá házilag.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.