Könnyű grillfogás karácsony utánra
írta: Peitli Csilla
A tartalmas karácsonyi fogások után jól esik majd egy könnyű, tengeri fogás, amely nem telít el kellemetlenül. A delikát alapanyag ne riasszon el senkit, a recept elkészítése nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- 800 g garnélarák
- 60 ml olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 ml méz
- A tartalmas karácsonyi fogások után jól esik majd egy könnyű, tengeri fogás, amely nem telít el kellemetlenül. A delikát alapanyag ne riasszon el senkit, a recept elkészítése nagyon egyszerű.15 ml fehérbor
- 2 ek oregánó
- 3-4 db babérlevél
- 1 ek kakukkfű
- 1 kk chili por
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Először készítsük el a pácot: egy aprítóban keverjük össze a fűszereket, az olívaolajjal, borral, citrom lével és mézzel. Ha jól összekeveredett, akkor kezdhetjük melegíteni a grillt.
- Melegítsük fel a grill közepes hőfokra.
- A garnélákat tisztítsuk meg (ha fagyasztott, olvasszuk fel), és húzzuk őket nyársra. Egy nyársra 4-5 darab is kerülhet.
- Tegyük fel a grillre, majd kenjük le a szósszal jó vastagon. Amikor kezd fehéredni a hús, fordítsuk meg, és kenjük le a másik oldalt is.
- A garnélák méretétől függően 1-3 percen belül vegyük is le őket a grillről, és azonnal tálalhatjuk.