Könnyű grillfogás karácsony utánra

írta: Peitli Csilla

A tartalmas karácsonyi fogások után jól esik majd egy könnyű, tengeri fogás, amely nem telít el kellemetlenül. A delikát alapanyag ne riasszon el senkit, a recept elkészítése nagyon egyszerű.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 800 g garnélarák
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ml méz
  • A tartalmas karácsonyi fogások után jól esik majd egy könnyű, tengeri fogás, amely nem telít el kellemetlenül. A delikát alapanyag ne riasszon el senkit, a recept elkészítése nagyon egyszerű.15 ml fehérbor
  • 2 ek oregánó
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 kk chili por
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a pácot: egy aprítóban keverjük össze a fűszereket, az olívaolajjal, borral, citrom lével és mézzel. Ha jól összekeveredett, akkor kezdhetjük melegíteni a grillt.
  2. Melegítsük fel a grill közepes hőfokra.
  3. A garnélákat tisztítsuk meg (ha fagyasztott, olvasszuk fel), és húzzuk őket nyársra. Egy nyársra 4-5 darab is kerülhet.
  4. Tegyük fel a grillre, majd kenjük le a szósszal jó vastagon. Amikor kezd fehéredni a hús, fordítsuk meg, és kenjük le a másik oldalt is.
  5. A garnélák méretétől függően 1-3 percen belül vegyük is le őket a grillről, és azonnal tálalhatjuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.