Hozzávalók:
- 900 g garnél
- 60 ml olívaolaj
- 5 g kurkuma
- 3 g őrölt kömény
- 2 g őrölt koriander
- 5 g só
- 5 g bors
- 10 g koriander levél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom - leve, héja
Elkészítés:
Egy kisebb edényben keverj össze minden hozzávalót a rák kivételével.
A tisztított rákokat helyezd egy zárható zacskóba, majd öntsd rá a pácot.
Zárd le a zacskót, és jól rázd össze, hogy a pác mindenhol egyenletesen beborítsa a rákokat., majd hagyd állni 15-30 percig.
Amíg a rákok pácolódnak, készítsd elő a grilltS. Közepes hőfokra melegítsd fel, igény szerint beolajozhatod kicsit a rácsokat is, de ez a lépés akár el is maradhat.
A rákokat ezután helyezd fel a rácsra és süsd mindkét oldalát 2-2 percig.
Extra tippek:
A rák méretétől függően változhat a sütési idő, de ha a rák húsa mindenhol, egyenletesen rózsaszín színűre változik, akkor kész is vagy.
Ha túl nagy a rácsok közötti rész a rákok méretéhez viszonyítva, akkor egy bambusz rúdra fűzz fel 4-5 rákot, és süsd őket együtt. Így forgatni is könnyebb lesz.
A recepthez a friss rák az ideális, de ha csak fagyasztottat sikerül beszerezni azzal is dolgozhatsz. Ebben az esetben mindig a felengedett rákkal dolgozz.