Hozzávalók:
- 4 db kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér
- 2 db paradicsom
- 2 kk füstölt paprika
- 1 kk chili pehely
- 8 dkg mandula
- 1 db citrom
- 5 ek cherry
- 7 ek olívaolaj
- 30 dkg királyrák
Elkészítés:
- Az édes paprika szószhoz rakjuk fel a grillre egy tepsieb a paprikákat, és 30-40 perc alatt megsülnek. Hagyjuk kihűlni és húzzuk le a héját.
- Eközben egy serpenyőben olívaolajon pirítsunk apróra vágott fokhagymát és kis kockára vágott kenyeret. Rakjuk turmixgépbe, adjunk hozzá felvágott paradicsomot, és a sült, meghámozott paprikát. Turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá füstölt paprikát, chili pelyhet, és durvára tört mandulát. Majd öntsük fel egy citrom levével, adjunk hozzá pár kanál cherry-t és olíva olajat. Turmixoljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá tetszés szerint olajat és cherry-t. Utóbbival azért vigyázzunk, ne legyen túl sok, mert elnyomhatja az ízeket. A végén sózzuk, borsozzuk és megint turmixoljuk.
- A rákot egyszerűen csak forgassuk meg olajban és grill rácson, vagy grill serpenyőben 5-6 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Extra tippek:
- Ha nincs grilleződ, akkor tepsiben, sütőben is elkészíthetjük a paprikát.
- A szószt egyébként bármihez használhatod, hűtőben sokáig eláll, ráadásul az idő múlásával egyre jobban összeérnek az ízei.