Grillezett lazac 5 hozzávalóból

írta: Peitli Csilla

Gyorsan és kevés hozzávalóból is lehet különleges vacsorát készíteni. Ez a recept rá a példa.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg lazac
  • 2 ek dijoni mustár
  • 3 ek szójaszósz
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. A lazacot fektessük le bőrrel lefelé és vágjuk fel négy egyenlő részre.
  3. A mustárt, a szójaszószt, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát keverjük össze és a pác felével kenjük meg alaposan a lazacot.
  4. Hagyjuk pihenni 10 percig, addig a grill is felmelegszik.
  5. Tegyük fel a lazacokat a grillre, bőrös felükkel lefelé és süssük 5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és jöhet újabb 5 perc.
  6. Vegyük le a halat a grillről és tegyük a tálalásra szánt tányérokra.
  7. Locsoljuk rá a pácoláshoz nem használt mártást (amiben a hal pihent, azt öntsük ki) és hagyjuk pihenni 10 percet tálalás előtt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.