Grillezett kagyló citromos vajjal
írta: Peitli Csilla
Ha sikerül jó minőségű kagylóra bukkani, érdemes grillen elkészíteni őket, hogy még mélyebb és tartalmasabb ízeket csalogathasson elő ebből a ritkaságból.
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 1 kisebb db hagyma
- 2 ek friss petrezselyem
- 2 ek citromhéj
- 1 kg kagyló
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott kagylókat tedd fel a magas hőfokra előmelegített grillre, és süsd őket, amíg fel nem nyílnak. Ez friss kagyló esetén alig pár percet vesz igénybe. (3-5 perc.)
- Ha van olyan kagyló, amelyik a többség felnyílása után is zárva marad, azokat távolítsuk el, a többit pedig tegyük át egy nagyobb tálba.
- Közben egy kis serpenyőben olvasszuk fel a vajat.
- Tegyük bele az apróra vágott hagymát, a reszelt citromhéjat, a sót, borsot.
- Amikor a hagyma egy kicsit megpirult, öntsük rá a kagylóra a citromos-vajas öntetet, és tálaljuk.
- Díszítésként snidlinket, petrezselymet vagy bazsalikomot szórjunk rá.