Garnéla édes-erős szószban
írta: Peitli Csilla
Gyorsan összeállítható szósz, amitől a garnéla fantasztikus ízű lesz. Előételnek és főételnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 450 g garnéla
- 120 ml chili szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 ml méz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A mézet és a chili szószt keverjük össze és adjuk hozzá az apróra vágott (vagy zúzott) fokhagymát.
- Egy kis tálkában keverjük össze a szószt a tisztított garnélával és pihentessük, amíg a grill teljesen felmelegszik.
- Grillre rakás előtt, húzzuk nyársra a garnélákat, hogy könnyebb legyen őket kezelni és süssük 10 percig időnként megforgatva.
- Sütés közben le is kenhetjük a szósszal párszor.