Hozzávalók:
- 450 g fésűkagyló
- 75 g vaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db salottahagyma
- 0,5 csomag friss petrezselyem
- 2 csipet szerecsendió
- 1 csipet zellersó
- 12 db koktél paradicsom
- 1 db zöldpaprika
Elkészítés:
- Ha fagyasztott fésűkagylót használsz hagyd, hogy teljesen kiolvadjon, majd itasd fel róla a nedvességet.
- Ezzel egy időben áztass be négy nyársat vízbe, amire majd feltűzöd a kagylóhúst. Az áztatás megelőzi a fanyárs megégését.
- Melegítsd elő a grill magas hőfokra.
- Egy serpenyőben keverd el az olvadó vajat, a fokhagymával, a salottahagymával, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Időnként megkeverve, 5 percig főzd a keveréket.
- Ezalatt a nyársakra tűzd fel felváltva a fésűkagylót, a koktélparadicsomot és 12 darabra vágott zöld paprikát.
- Mérsékelt a grill hőfokát közepesre és párszor megfogatva süsd készre a kagylós zöldségnyársat 5-6 perc alatt.
Extra tippek:
- Zöldpaprika helyett használhatsz más színes kaliforniai paprikát is, de a paradicsom piros színe miatt a zöld vagy a sárga az ideális választás. Azokkal igazán színpompás fogást készíthetsz.
- Ha nem tudod beszerezni a zellersót, házilag is elkészítheted. A zeller leveleit nagy szemű sóval egy aprítóban keverd össze, majd szárítsd addig kiterítve, míg el nem távozik belőle a nedvesség és morzsalékossá nem válik az elegy. Üvegekbe töltve szinte bármeddig eláll.