Citromos-mustáros grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Ha gyorsan kell valami finom és elegáns étel az ünnepi asztalra, ez a lazac recept tökéletes lesz.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek capri bogyó
  • fél kk kakukfű
  • fél kk kapor
  • negyed kk só
  • 1 csipet cayenne bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A lazacokat helyezzük dupla rétegű alumínium fóliából készített csomagokba.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze a többi hozzávalót, majd öntsük a lazacokra.
  4. Csomagoljuk be a halakat és mehetnek is fel a grillre.
  5. Süssük a halakat 10-15 percig, amíg a húsuk szép rózsaszínű nem lesz.
  6.  Ezután óvatosan nyissuk ki a csomagokat és pirítsuk meg a tetejüket 2 perc alatt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.