Citromos-mustáros grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Ha gyorsan kell valami finom és elegáns étel az ünnepi asztalra, ez a lazac recept tökéletes lesz.
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek capri bogyó
- fél kk kakukfű
- fél kk kapor
- negyed kk só
- 1 csipet cayenne bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A lazacokat helyezzük dupla rétegű alumínium fóliából készített csomagokba.
- Egy kis tálkában keverjük össze a többi hozzávalót, majd öntsük a lazacokra.
- Csomagoljuk be a halakat és mehetnek is fel a grillre.
- Süssük a halakat 10-15 percig, amíg a húsuk szép rózsaszínű nem lesz.
- Ezután óvatosan nyissuk ki a csomagokat és pirítsuk meg a tetejüket 2 perc alatt.