Hozzávalók:
- fél db lazac
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 g garam masala
- 5 g kömény
- 5 g koriander mag
- 3 gerezd cayenne bors
- 3 g só
Elkészítés:
- Áztasd be a cédruslapot a sütés kezdete előtt legalább fél órával.
- A kömény és a koriander magot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd őröld le és így add a fűszerkeverékhez.
- Egy kis edénybe keverd össze a dörzspác hozzávalóit, majd szórd meg vele a lazacot, és óvatos mozdulatokkal dolgozd bele a hal húsába.
- Ezután hagyd pihenni a halat legalább 1 órán keresztül lefedetlenül a hűtőben.
- A sütéshez közepes hőfokra melegítsd elő a grillt.
- A beáztatott cédrusfáról töröld le a felesleges vizet, enyhén olajozd be az egyik oldalát, majd erre a részre helyezd fel a lazacot.
- A hőfokot ekkor vedd lejjebb, és zárd le a grill tetejét.
- Süsd a lazacot 20-25 percig, vagy addig amíg eléri az általad preferált átsülési szintet.
Extra tippek:
- A garam masalát házilag is elkészítheted, ehhez csak a következő friss fűszereket kell összekeverned: kömény, kardamon, fahéj, fokhagyma, fekete bors, szerecsendió, koriander.
- A lazacot egészben, de akár darabokban is megsütheted. Az egészet könnyebb együtt kezelni, de a darabok jobban ízesíthetőek és gyorsabban átsülnek.
Használd a hal sütéséhez a Broil King cédruslapokat!