Hagymás, sajtos töltött jalapeno
írta: Peitli Csilla
A töltött jalapeno egy gyorsan elkészülő, látványos előétel, ami ezúttal hús nélkül, hagymával és sajttal készül.
Hozzávalók:
- 12 db jalapeno
- 100 ml tejszínes krémsajt
- 6 ek reszelt sajt
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk füstölt pirospaprika
- 1 késhegynyi só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A paprikákat vágjuk hosszában ketté, szedjük ki a magházat, hogy jól tölthetőek legyenek. (Vigyázzunk, hogy ne érjünk a puszta kezünkkel a magokhoz.)
- Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az apróra vágott újhagymával és a sóval.
- Minden paprika felet töltsünk meg a hagymás, sajtos krémmel, majd szórjuk meg őket a maradék reszelt sajttal. (Egy kis pirospaprikával is megszórhatjuk, ha szeretnénk.)
- Tegyük fel a paprikákat a grillre és zárt tető alatt süssük őket 7-10 percig, hogy a paprika megpiruljon, a sajt pedig megolvadjon.
- Tálalás előtt hagyjuk hűlni pár percet, mert a töltelék nagyon forró lesz!