Hagymanyárs karacsonyra
írta: Peitli Csilla
Egyszerű, ízes, bár meglehetősen szokatlan köret, ami nyárson készül. Ha szeretnél valami különlegesebbet belevinni az idei ünnepekbe, akkor ne csak a húst, hanem a köretet is készítsd grillen.
Hozzávalók:
- 4 db hagyma
- 120 ml méz
- 4 ek vaj
- 3 ek Worcestershire szósz
- 120 ml mustár
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A vajat kicsit melegítsük fel és keverjük össze az olajjal.
- Egy másik edényben keverjük ki a mézet a mustárral és a Worchestershire szósszal.
- A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra. (Látványosabb lesz a végeredmény, ha többféle színű hagymát használunk.)
- A hagymákat húzzuk dupla nyársra, úgy hogy ne érjenek össze, és már mehetnek is a grillre.
- 10 perc alatt süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, amikor már kezd barnulni.
- Fordítás után kenjük le a mustáros mázzal és sülés közben mér párszor lekenhetjük, óvatosan, hogy ne égjen meg a méz benne.