Hagymanyárs karacsonyra

írta: Peitli Csilla

Egyszerű, ízes, bár meglehetősen szokatlan köret, ami nyárson készül. Ha szeretnél valami különlegesebbet belevinni az idei ünnepekbe, akkor ne csak a húst, hanem a köretet is készítsd grillen.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db hagyma
  • 120 ml méz
  • 4 ek vaj
  • 3 ek Worcestershire szósz
  • 120 ml mustár

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A vajat kicsit melegítsük fel és keverjük össze az olajjal.
  3. Egy másik edényben keverjük ki a mézet a mustárral és a Worchestershire szósszal.
  4. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel falatnyi darabokra. (Látványosabb lesz a végeredmény, ha többféle színű hagymát használunk.)
  5. A hagymákat húzzuk dupla nyársra, úgy hogy ne érjenek össze, és már mehetnek is a grillre.
  6. 10 perc alatt süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, amikor már kezd barnulni.
  7. Fordítás után kenjük le a mustáros mázzal és sülés közben mér párszor lekenhetjük, óvatosan, hogy ne égjen meg a méz benne.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.