Meleg körte saláta kecske sajttal
írta: Peitli Csilla
A grillen készült húsok mellé egy könnyed saláta is belefér. A meleg saláta tökéletes kiegészítője csirke és egyéb szárnyas ételeknek.
Hozzávalók:
- 3 db körte
- 60 ml borecet
- 120 g málnalekvár
- 2 ek friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk só
- fél kk bors
- 80 ml olaj
- 1 csomag saláta mix
- fél db lila hagyma
- 200 g málna
- 180 g kesudió
- 100 g kecske sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A körtéket vágjuk félbe, vegyük ki a magházukat és tegyük fel a grillre.
- Zárt tető alatt grillezzük oldalanként 2-3 percig, amíg meg nem pirul.
- Keverjük össze az ecetet a lekvárral, a friss bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és olajjal.
- Egy nagyobb tálban a saláta mixet keverjük el a vékonyra szeletelt hagymával, az összetört kesudióval, a málnával és a morzsolt kecskesajttal.
- Ehhez adjuk hozzá a grillről levett körtét, majd locsoljuk meg az egészet a korábban elkészített vinaigrette mártással.
- Azonnal, még melegen, tálaljuk.