Hozzávalók:
- 120 g málna
- 30 g méz
- 2 ml vanília kivonat
- 1 csipet fahéj
- 1 db ananász
- 1 csokor Menta levél
Elkészítés:
Melegítsd elő a grill közepes hőfokra.
- Amíg melegszik a grill, a mellékégőn egy kisebb szószos edényben kezd el melegíteni a málnát, a mézet, a vanília kivonatot és a fahéjt.
- Mikor a málna elveszti alakját és homogén, folyékony masszává válik a szósz, vedd le a tűzhelyről és hagyd kicsit kihűlni.
- Ha már eléggé kihűlt egy sűrű rácsozatú szűrőn passzírozd át a málnaszószt, hogy eltávolítsd belőle a sok kis apró magot. Az így kapott szószt tedd félre, amíg megsütöd az ananászt.
- Az ananászt hámozd meg és vágd hosszában nyolc egyenlő csíkra. Az elfásodott középrészt (ekkor a háromszög alakú darabok csúcsa) vágd le, és az így előkészített ananászt tedd fel a grillre.
- Pár perc alatt süsd készre. Amikor megjelennek a grillcsíkok az ananász szeleteken, akkor már le is veheted őket a rácsról.
- Hagyd kihűlni az ananászt és hidegen, a málnaszósszal meglocsolva és a mentalevéllel díszítve tálald.
Extra tippek:
- Friss málna híján bátran használj fagyasztott változatot, a végeredményen semmit sem ront a fagyasztott verzió.
- Málna helyett használhatsz más piros gyümölcsöt is, akár epret, akár meggyet. De az édességet adó méz mennyiségét mindig az adott gyümölcshöz mérd ki. Meggyhez valószínűleg több kell majd a receptben szereplő mennyiségnél.
- Az így készített málnaszósz nagyon finom palacsinták, fagylaltok mellé is, bátran készíts belőle nagyobb adagot, a hűtőben napokig eláll.