Hozzávalók:
- 1 db félkész pizzalap
- 0,5 citrom citrom reszelt héja
- 30 g cukor
- 250 g krémsajt
- 2 ek méz
- 1 db lime leve
- 1 csipet fahéj
- 250 g tetszőleges gyümölcs
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd jól dörzsöld át a rácsot, hogy semmilyen húsos, szószos maradék ne legyen rajta. Ezután lejjebb veheted a hőfokod.
- A krémsajtot keverd össze a citromhéjjal, a cukorral, majd terítsd szét egyenletesen a pizzalapon.
- Gazdagon borítsd be a krémet a megmosott és felszeletelt gyümöcsök arzenáljával és már teheted is rá a grillre.
- Süsd körülbelül 5 percig, amíg a krém el nem kezd olvadni.
- Míg sül a pizza, keverd el a felmelegített mézet a lime levével és a fahéjjal, majd locsold rá a lassan piruló desszertre.
Extra tippek:
- Bár az édes pizzák nálunk koránt sem állnak népszerűségük csúcsán, ez a recept ideális váratlan vendégek számára. Gyorsan és könnyen elkészíthető desszert, aminek feltétjeit aszerint variálhatod, hogy éppen milyen gyümölcs van otthon.
- Bármilyen puha gyümölcs alkalmas a pizzához: kiwi, barack, eper, málna. De jöhet a banán vagy éppen a szőlő is.
- Krémsajtnak semmiképpen se sós változatot használj, a semleges ízű mascarpone vagy Philadelphia krémsajt a megoldás. De akár házilag is készíthetsz sajátot joghurt és tejszín keverékéből.