Gyömbéres, ananászos marhanyárs házi páccal

írta: Broil King Magyarország

Ananász és marhahús remek párosítása gyömbéres, teriyakis fűszerezéssel. Rizzsel tálalva tökéletes főétel a keleties ízek kedvelőinek.


Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg sirloin steak
  • 1 db ananász konzerv
  • 2 ek aprított gyömbér
  • 150 ml teriyaki szósz
  • 30 ml ananászlé
  • 2 db kaliforniai paprika (piros)
  • 2 db vöröshagyma

Elkészítés:

  1. Egy tálkában keverjük össze a teriyaki szószt az ananászlével, az aprított gyömbérrel és az ananász konzerv levéből is adjunk hozzá egy evőkanálnyit.
  2. Alaposan keverjük el a pácot, majd vegyünk ki belőle fél decit és tegyük félre.
  3. A maradék pácot töltsük egy zárható edénybe (zacskóba) és adjuk hozzá a felszeletelt húst, a hagymát és a paprikát. Hagyjuk pácolódni legalább 1 órát.
  4. Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A nyársra húzzuk fel felváltva az ananászt, a húst, a hagymát és a paprikát, majd az így elkészített nyársakat tegyük fel a forró grillre sülni.
  6. Süssük 10 percig őket, 2 percenként forgatva és a maradék páccal újra lekenve őket.
  7. Amikor elkészültek, vegyük le őket és rizzsel kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.