Guacamole grillezett kukoricával
írta: Peitli Csilla
A füstös ízek még karakteresebbé teszik ezt a lágy krémet. Tökéletes előétel kerti partira vagy filmnézős rágcsálnivaló nachosszal.
Hozzávalók:
- 3 cső kukorica
- 6 db avokádó
- 2 db paradicsom
- fél db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno
- 1 db lime
- fél kk só
- negyed kk őrölt kömény
- 3 ek vaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A kukoricákat kenjük le vajjal és tegyük fel a grillre. Grillezzük addig, amíg szép grilljelek nem lesznek rajta és megpuhulnak a szemek. Tegyük félre hűlni.
- Az avokádókat vágjuk félre, szedjük ki a magot és hámozzuk meg őket.
- Tegyük egy tálba az avokádó húsát és villával törjük össze.
- Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, hagymát és jalapenót (ha szeretjük az erőset).
- Végül a kukoricaszemeket vágjuk le a csövekről és adjuk az avokádóhoz a zúzott fokhagymával együtt.
- Locsoljuk meg az egészet a lime levével, jöhet rá a só és a kömény, majd forgassuk össze az egészet, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
- A még füstösebb aromákért a félbe vágott avokádókat is meggrillezhetjük pár percig.
- Nachosszal kínáljuk.