Grilleztett sajtos kenyér gombával
írta: Peitli Csilla
Ha csak pár dolog van otthon, akkor is készülhet valami egyszerű finomság a grillen. Ez a sajtos pirított kenyér előételnek, de uzsonnának is tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 db bagett
- 250 g mozzarella sajt
- 1 db újhagyma
- 1 konzerv gomba
- 80 g majonéz
- 2 ek parmezán sajt
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze az apróra vágott gombát, a reszelt mozzarellával és a majonézzel.
- Adjuk hozzá a parmezán sajtot és a karikákra vágott újhagymát is.
- A bagettet vágjuk fel tetszőlegesen (készíthetünk két hosszában felvágott fél szendvicset vagy kisebb darabokat).
- A kenyeret kenjük meg a sajtos keverékkel és tegyük fel a magas hőfokra melegített grillre.
- Zárt tető alatt, indirekt grillezéssel süssük 5-10 percig, hogy a kenyérnek is legyen ideje megpirulni.
- Még melegen tálaljuk.