Grillezett lazac - mousse Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

 Egy könnyed friss előétel, amely fűszerességével és pikáns ízével elegánsan indítja az étkezést


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db lazacfilé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 50 g Suncity Balu rub
  • 2 szál kapor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

 

Az Imperial gázgrillt felfűtöm, de csak a két szélső gázégőt gyújtom be. A két középső égőt be sem gyújtom, ide kerül majd a lazac.

Néhány citrom karikát vágok, amit a beáztatott cédruslapra teszek, majd erre helyezem a lazacot. A mézet és a mustárt elkeverem, majd a lazacra kenem és befűszerezem a Balu rubbal és a grillbe teszem. 250 fokon 15 perc alatt készre sütöm.

A bőrét leveszem, a tejszínnel összeturmixolom és egy szitán átszűröm, majd habszifonba töltöm, és a pirítósra fújom. Friss kaporral, citrom cikkel és kapri gyümölccsel tálalom. 

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.