Grillezett zöldségek misóval
írta: Peitli Csilla
Keleties ízvilágú zöldségköret, amiből nem hiányzik majd egy kis roppanósság sem.
Hozzávalók:
- 12 db bébi répa
- 12 db spárga
- 2 ek miso paszta
- 2 ek cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek mirin
- 1 ek szezámolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A répákat tisztítsuk meg, majd merítsük 1 percre forrásban lévő vízbe.
- Ekkor tegyük bele a forró vízbe a megtisztított spárgát is és hagyjuk még 1 percig főni az egészet.
- Ezután vegyük ki a vízből a zöldségeket.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a miso pasztát a cukorral, a szójaszósszal, a mirinnel és az olajjal.
- Ebbe a pácba forgassuk meg a zöldségeket, és tegyük fel őket a grillre sülni.
- Alig 1 perc alatt pirítsuk le a külsejüket, majd vegyük is le a grillről. Ne felejtsük el félidőben megfordítani.
- A pirított zöldségeket a megmaradt misós mázzal meglocsolva tálaljuk.