Grillezett zöldségek miso páccal

írta: Peitli Csilla

Egyszerű, egészséges zöldségköret, amit többféle zöldségből is elkészíthetsz.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db répa (kisebb)
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek fehér miso
  • 2 kk porcukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek mirin
  • 1 ek szezámolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A répákat pucoljuk meg, a póréhagymát pedig vágjuk nagyjából akkora hosszúkás csíkokra, mint a répácskák. (Használhatunk ceruza babot, spárgát vagy más gyökérzöldséget is.)
  3. A répákat tegyük fel gyöngyöző, sós, forró vízbe 3 percre főni, majd amikor elkezd puhulni, vegyük le és csöpögtessük le.
  4. A miso pasztát keverjük ki a cukorral, a mirinnel, az olajjal és a szójaszósszal, majd ebben forgassuk meg a zöldségeket.
  5. Tegyük fel a zöldségeket a grillre és pirítsuk le őket 2-5 perc alatt, hogy a grilljelek szépen megjelenjenek és a zöldségek is teljesen megpuhuljanak.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.