Grillezett zöldségek egzotikus mártogatóssal
írta: Vöröss Kata
Még akkor sem jövünk zavarba, ha váratlanul toppannak be vendégek, mert ehhez a fogáshoz szinte minden megtalálható a hűtőben és a kamrában. Gyorsan előkészíthető, gyorsan meg is sül, és garantált, hogy gyorsan el is fogy.
Hozzávalók:
- 500 gr Nyers zöldségkeverék
- 1 maréknyi Pirított magkeverék
- 1 teáskanál Ras el hanut
- 150 gr Szárított paradicsom
- 2 evőkanál Görög joghurt
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 db Citrom héja
- 1 evőkanál Olívaolaj
Elkészítés:
A tetszés szerinti zöldségeket - karfiol, sárgarépa, cukkini, különféle paprikák, stb. - csíkozzuk, vagy daraboljuk fel és tegyük az OFYR forró lapjára. Szórjuk meg olívaolajjal és gyakori forgatás mellett süssük meg annyira, hogy enyhén roppanósak maradjanak. Közben szórjuk meg egy csipet Ras el hanut fűszerrel, csipet sóval és borssal.
A mártogatóshoz turmixoljuk össze a joghurtot, a felaprított, szárított paradicsommal, néhány csepp olívaolajjal, az összetört fokhagymával és a citrom reszelt héjával. Használjunk kezeletlen héjú citromot! Ízesítsük Ras el hanuttal és kevés sóval. A magkeveréket aprítsuk durvára, majd ezzel szórjuk meg a sült zöldségeket. A mártogatóst külön tálaljuk.