Grillezett zöldbab
írta: Peitli Csilla
Egyszerű és kellemes ízű köret, ami fokozza a bab roppanósságát. Húsok és grillezett sajtok mellé is kiváló.
Hozzávalók:
- 500 g zöldbab
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk fokhagyma por
- fél kk só
- fél kk bors
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Mossuk meg és készítsük elő a babokat a végek levágásával.
- Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy kis edényben keverjük össze az olajat, a fokhagyma porral és a sóval, borssal.
- Ebben az olajos pácba forgassuk bele a babokat, hogy teljesen bevonja a darabokat az ízesített pác.
- Ezután mehet fel az egész a grill lapra vagy grillkosárban a rácsra.
- 8-10 percig grillezzük, időnként megmozgatva a zöldséget, hogy egyenletesebben süljön.
- Amikor levesszük a grillről, a citromból facsarjunk rá egy kevés levet, és már tálalhatjuk is.