Grillezett vajas naan az alapoktól
írta: Peitli Csilla
A friss, meleg, vajas naan kenyér felejthetetlen köret, amit önmagában is el lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 2 kk cukor
- 70 g görög joghurt
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 kk instant élesztő
- 100 g vaj
- 1,5 kk só
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd keverjük össze.
- A közepére csináljunk egy mélyedést, ide öntsük a joghurtot, az olajat, az élesztőt és 125 ml langyos vizet.
- Jól dolgozzuk össze és egy puha, rugalmas tésztát kell kapnunk.
- Pihentessük enyhén olajozott tálban 1,5 órát, hogy láthatóan megdagadjon.
- Közben melegítsük elő a grillt.
- A tésztából készítsünk 6 egyforma golyót, majd nyújtsunk oválisra.
- Kenjük le olvasztott vajjal, majd tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 2-3 percig süssük, amíg szépen meg nem pirul és mikor levesszük kenjük le újra az olvasztott vajjal.
- Süssük ki a többit is hasonlóan, majd még melegen fogyasszuk.