Grillezett tonhal steak

írta: Peitli Csilla

Ez a recept a példa, hogy mindössze 5 hozzávalóból is lehet kiadós és ízletes halas ételt készíteni.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g tonhal
  • 60 ml olívaolaj
  • 4 kk Old Bay fűszerkeverék
  • 2 kk citromlé
  • 2 kk lime lé

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kis tálban a fűszerkeveréket a citrusok levével és az olajjal.
  2. Ezzel a páccal kenjük le a vastag szeletekre vágott tonhalat.
  3. Hagyjuk pihenni 20 percig, amíg előmelegítjük a grillt magas hőfokra.
  4. Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a lecsöpögtetett steakeket a rácsra és süssük 2 percig oldalanként, hogy megpirítsuk.
  5. Ezután tegyük át a halakat a grill hűvösebb részére és süssük további 8 percig.
  6. Amikor teljesen átsültek a szeletek, vegyük le és azonnal kínálhatjuk. Egy kis extra citromlével meglocsolva.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.