Grillezett tonhal steak
írta: Peitli Csilla
Ez a recept a példa, hogy mindössze 5 hozzávalóból is lehet kiadós és ízletes halas ételt készíteni.
Hozzávalók:
- 500 g tonhal
- 60 ml olívaolaj
- 4 kk Old Bay fűszerkeverék
- 2 kk citromlé
- 2 kk lime lé
Elkészítés:
- Keverjük össze egy kis tálban a fűszerkeveréket a citrusok levével és az olajjal.
- Ezzel a páccal kenjük le a vastag szeletekre vágott tonhalat.
- Hagyjuk pihenni 20 percig, amíg előmelegítjük a grillt magas hőfokra.
- Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a lecsöpögtetett steakeket a rácsra és süssük 2 percig oldalanként, hogy megpirítsuk.
- Ezután tegyük át a halakat a grill hűvösebb részére és süssük további 8 percig.
- Amikor teljesen átsültek a szeletek, vegyük le és azonnal kínálhatjuk. Egy kis extra citromlével meglocsolva.