Grillezett töltött kenyér
írta: Peitli Csilla
A frissen készült grillételek készítésén kívül arra is használhatja kültéri sütőjét, hogy a maradékokból finomságokat alkosson újra. Egy ilyen recept a csirkehúsos szendvics, ami tökéletes újragondolás lehet egy grillcsirkének vagy karácsonyi pulykának.
Hozzávalók:
- 1 db bagett
- 500 g sült csirkehús
- 300 g mozzarella
- fél db lilahagyma
- 120 ml BBQ szósz
- 3 marék zöld saláta
Elkészítés:
- Egy nagyobb edénybe tépkedjük bele a csirkét falatnyi darabokban, majd adjuk hozzá a mozzarella felét, az apróra vágott lilahagymát és a BBQ szószból is öntsük rá a nagyját. Keverjük össze az egészet. Ha száraznak éreznénk, adhatunk még hozzá egy kevés szószt.
- A bagettnek vágjuk le a tetejét, majd vájjuk ki a belsejét, hogy egy kis üreget kapjunk.
- Ebbe a résbe helyezzük el a csirkés tölteléket, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és locsoljuk meg a maradék szósszal.
- A kenyér tetejét kenjük le egy kevés vajjal, majd mehetnek a grillre közepes hőfokra sülni.
- Adjunk neki legalább 20 percet, hogy teljesen átmelegedjen a szendvics, és a sajt mindenhol megolvadhasson.
- A zöldsalátával tálaljuk.