Grillezett töltött kenyér

írta: Peitli Csilla

A frissen készült grillételek készítésén kívül arra is használhatja kültéri sütőjét, hogy a maradékokból finomságokat alkosson újra. Egy ilyen recept a csirkehúsos szendvics, ami tökéletes újragondolás lehet egy grillcsirkének vagy karácsonyi pulykának.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db bagett
  • 500 g sült csirkehús
  • 300 g mozzarella
  • fél db lilahagyma
  • 120 ml BBQ szósz
  • 3 marék zöld saláta

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edénybe tépkedjük bele a csirkét falatnyi darabokban, majd adjuk hozzá a mozzarella felét, az apróra vágott lilahagymát és a BBQ szószból is öntsük rá a nagyját. Keverjük össze az egészet. Ha száraznak éreznénk, adhatunk még hozzá egy kevés szószt.
  2. A bagettnek vágjuk le a tetejét, majd vájjuk ki a belsejét, hogy egy kis üreget kapjunk.
  3. Ebbe a résbe helyezzük el a csirkés tölteléket, majd szórjuk rá a maradék sajtot, és locsoljuk meg a maradék szósszal.
  4. A kenyér tetejét kenjük le egy kevés vajjal, majd mehetnek a grillre közepes hőfokra sülni.
  5. Adjunk neki legalább 20 percet, hogy teljesen átmelegedjen a szendvics, és a sajt mindenhol megolvadhasson.
  6. A zöldsalátával tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.