Grillezett tőkehal
írta: Peitli Csilla
Egy könnyű és 20 perc alatt összeállítható halvacsora készíthető a receptből, ami egészséges és finom.
Hozzávalók:
- 4 szelet tőkehal filé
- 1 ek olívaolaj
- 220 g zöldbab
- 1 db póréhagyma
- 4 g só
- 4 g bors
- 2 cső kukorica
- 2 ek pesztó
- 60 ml víz
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és az olajat hevítsük fel a serpenyőben.
- A tőkehal szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel a grillre, ahol süssük 3-5 percig.
- Ezután fordítsuk meg a halat és tegyük fel mellé a babot és a karikákra vágott póréhagymát.
- Öntsük alá a vizet majd fedjük le, hogy a zöldségek megpuhulhassanak. 3-5 perc után vegyük ki óvatosan a halat.
- A zöldségekhez adjuk hozzá a kukoricaszemeket és főzzük további 1 percig.
- Végül keverjük bele a pesztót.
- Az így elkészült zöldségkörettel kínáljuk a halat.