Grillezett tilápia sült paradicsommal

írta: Peitli Csilla

A citrommal, hagymával töltött hal zamatos paradicsomos körettel nemcsak finom, hanem egészséges is.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db tilápia
  • 1 db lilahagyma
  • 3 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 15 db koktélparadicsom
  • 20 g parmezán sajt
  • 5 g kapor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kamado grillt 200°C-ra, és helyezzük be a félhold alakú rácsrendszert. A grill egyik oldalán készítjük a halat, míg a másikon sül a paradicsom.
  2. A paradicsomokat vágjuk félbe és locsoljuk meg őket 2 evőkanálnyi olajjal.
  3. Ezután jöhet a só és a bors ízesítésnek, majd tegyük félre és a hallal egy időben rakjuk fel a grillre, mert nagyjából ugyanannyi idő kell nekik.
  4. Amíg melegszik a grill, mossuk meg a halakat. Itassuk le róluk a felesleges nedvességet. Ha már tisztított, pikkelyezett és a hasánál felvágott halunk van, akkor nincs más dolgunk, mint hogy beirdaljuk mindkét oldalon párszor.
  5. Kenjük le bőségesen a halakat az olaj felével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Belülről pedig dörgöljük át fokhagymával.
  6. Az egyik citromot és a hagymát szeleteljük fel. A kapor felét pedig aprítsuk, majd ezekkel töltsük meg belülről is a halakat. Az így kapott töltött zsebeket zárjuk le fokpiszkálóval vagy bambusz nyárssal.
  7. Tegyük fel a halakat az egyik, a zöldséget a másik oldalra és  zárt tető alatt süssük 10 percig.
  8. A halakat félidőben fordítsuk meg, a paradicsomokra pedig, az utolsó 3 percben, szórjunk parmezán sajtot, hogy még legyen ideje megolvadni.
  9. A maradék citromok levét facsarjuk ki és adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat. Végül keverjük hozzá a maradék kaprot apróra vágja és az olívaolajt.
  10. Tálaljuk a halat a paradicsommal és locsoljuk meg a kapros-citromos öntettel.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.